Canvi Climàtic

Canvi climàtic

Canvi Climàtic

La Cervesa i el Planeta

Com afecta el canvi climàtic a la cervesa?

Bon dia família!

Avui ens hem llevat amb una notícia desastrosa que vèiem venir des de fa molt temps. Tal com es publica al 3/24 (l’enllaç de la notícia el trobareu al final de l’article), el canvi climàtic també està afectant i afectarà al món de la cervesa fent que es redueixi la producció d’ordi; ingredient essencial per la fabricació del producte i que per tant, augmenti el preu de la cervesa.

El canvi climàtic entre altres factors fa extrems els períodes de sequera i calor. L’ordi és un cereal molt sensible a les temperatures i a les sequeres, i s’estan adonant que cada cop s’arriba menys a la producció necessària per abastir tots els cervesers mundials Això farà que aquest cereal pugi de preu i per tant la cervesa sigui cada cop més cara. Menys ordi, més car, més cara serà la cervesa.

La notícia es basa en un estudi publicat a la revista “Nature Plants” que assegura que podem arribar a un punt en que el preu d’aquesta beguda que ens fascina arribi a ser el doble del que és ara mateix. Països tant importants en la cultura de la cervesa com són Bèlgica, Irlanda o el Regne Unit veuran com la producció de cervesa cada vegada és menor o més cara. Us imagineu anar a Bèlgica on la cervesa és Patrimoni Immaterial de la Humanitat i no poder provar tots els estils diferents que fan perquè hem enviat el Planeta a la brossa? No ho podem permetre.

Alguns pensareu que l’afectació del canvi climàtic en el tema de la cervesa és un fet menor, que no és la fi del món. Segurament sigui així, però no oblidem que estem fent un producte per fer gaudir una mica més de la vida a tots nosaltres i a mesura que ens carreguem el planeta també ens estem carregant els petits plaers.

Sóc catastròfic perquè penso que la humanitat és imbècil i només ens adonem de les coses quan ja és massa tard. Amb això ens passarà el mateix. Ja no és només un tema de cervesa i de preus, és un tema de respecte al Món on vivim. Fa anys vaig veure una frase que em va deixar bastant captivat, la frase deia: “Només després de que haguem talat l’últim arbre, només després que l’últim riu sigui envenenat, només després que haguem pescat l’últim peix, només després ens adonarem que no podem menjar diners”.

Reflexionem sobre això, si us plau.

Notícia del 3/24: http://www.ccma.cat/324/cervesa-mes-escassa-i-cara-una-altra-consequencia-del-canvi-climatic/noticia/2881024/

En el pròxim article us parlaré sobre la teoria de com la cervesa ha salvat a la humanitat.

Fins aviat família!

Salut i Boris!