Artesans vs. Industrials

Guerra de preus

Artesans vs. Industrials

Guerra de preus.

Una cervesa artesana és cara?

Bon dia família!

Avui m’agradaria parlar-vos d’un tema que sempre és motiu de debat i de vegades de queixa en el món de la cervesa. Us parlaré de la Guerra de preus entre les cerveses artesanes i les industrials fent una comparació entre unes i altres per així aclarir una mica aquest tema des del punt de vista de Boris Craft Beer.

Molts cops m’han preguntat perquè una cervesa artesana és tan cara en comparació a qualsevol altra de gran renom que podem trobar a qualsevol supermercat. Jo sempre dic que en general, una cervesa artesana no és cara, sinó que costa diners. M’explico:

En el nostre cas (i en la gran majoria de petites cerveseries) els processos de producció de les ampolles que podeu trobar en els supermercats, bars… són bàsicament manuals. Sí que òbviament ens ajudem de màquines, però si heu estat a la fàbrica de Boris haureu vist la maquinària i sabreu que és només una ajuda al treball de l’artesà. Cada ampolla de Boris té darrere un munt d’hores i molta feina perquè després es pugui gaudir de la cervesa com cal. Un altre aspecte important són els ingredients emprats en la fabricació de la nostra cervesa: tant el llúpol com la malta i el llevat són de primeríssima qualitat i seleccionats de manera minuciosa, fent que no importi tant el cost sinó la búsqueda de la excel·lència en el producte final.

En el cas de les cerveses industrials, poden arribar a fabricar milions d’ampolles en un sol dia, fent que els costos de producció siguin molt petits. A part, tots els processos que es duen a terme estan totalment informatitzats. A aquí la figura de l’artesà perd tota la força. Si ens fixem en els ingredients d’aquest tipus de cervesa, veiem que es busca una cervesa que sigui sempre igual, amb el mateix gust en tots els lots de producció que elaboren. Això és molt difícil que passi en una cervesa artesana on el gust es molt probable que variï en els diferents lots.

Amb això no vull dir que una cervesa industrial sigui dolenta i una artesana sigui bona, ni molt menys. Últimament he pogut tastar una IPA d’una gran marca catalana i senzillament he flipat! Així com he tastat cerveses artesanes que són un autèntic desastre.

En conclusió, la cervesa artesana i la industrial són dos móns totalment diferents que no poden competir entre sí, sobretot en el tema dels preus. Espero que hagi quedat una mica més clar aquest tema (que donaria per escriure gairebé un llibre o estar parlant durant hores).

Per qualsevol dubte podeu escriure’ns tant al web, Facebook o Instagram i us respondrem lo més aviat possible.

Ens veiem aviat!

Salut i Boris!